5 Şubat 2008 Salı

kavak yelleri dizisi - 34.bölüm fragmanı

Etiketler: , , , ,

kavak yelleri dizisi - 35.bölüm özet

Efe’ye arkadaş tepkisi

Kanal D’nin başrollerinde; Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç ve Aslı Enver’in oynadıkları sevilen dizisi “Kavak Yelleri” bu akşam da keyif dolu bir bölümle ekrana geliyor. Dizinin bu bölümünde; Efe’nin dershaneye gitmesi için gönderilen parayı, ticaret yapmak adına mendil, ağrı kesici, su gibi şeylere yatırdığını gören arkadaşları, ona çok büyük tepki gösteriyorlar.

Canan, baba baskısı, annelik içgüdüsü ve yeni bir hayat isteğiyle konağı terk eder. Diğer yanda Murat da ortadan kaybolur ve ikisinin aynı anda kayıplara karışması, başta Aslı ve Deniz olmak üzere herkesin kafasında şüphe uyandırır. Kamil ise, bu durumda bile hala yumuşamaz.

Efe’nin yeni evinde ise, beş arkadaş büyük bir kavganın eşiğindedir. Efe’nin dershaneye gitmesi için gönderilen onca parayı, ticaret yapmak adına mendil, ağrı kesici, su gibi şeylere yatırdığını gören arkadaşlarından en büyük tepki Su ve Deniz’den gelir. Artık söyleyecek söz bulamayan Su, yalnız kalmak için orayı terk eder. Deniz ise Efe’nin boş hayallerinden bıkarak ağır sözler söyler. Aslı da Efe’ye kızıp bağırmasa bile bu duruma üzülür ve sonunda Efe’nin yanında sadece Mine kalır.Leman, Urla’ya dönme planları yaparken Murat’ın ortadan kaybolması onu çok korkutur. Canan’ın da gittiğini öğrenince Murat’ın, Canan’ı ve kızını alıp kaçmış olabileceğini düşünür.

Osman Bey ise torununun sevgisini kazanma derdindedir. Ölmeden önce, torununun “dede” dediğini duymak isteyen Osman Bey torunu başta olmak üzere konaktaki herkese karşı huysuz tavırlarından sıyrılmaya başlar. Ancak Mine için tüm bu olanlardan sonra ihtiyara “dede” demek çok zordur.

Mine ve Kerem’in ilişkisindeki yeni gelişmeler, Aslı ve Deniz’in ilişkisindeki engeller, konakta yaşanan yeni olaylar derken sonunda işler yine karışır. Annesinin tutumu ve babasının davranışlarından iyice rahatsız olan Deniz’in; ilk dönem notlarının ortaya çıkmasıyla birlikte önemli bir karar vermesi gerekir. Konakta ise Mine’nin dedesine karşı olan tutumu tehlikeli sonuçlar doğurur.

Etiketler: , ,

kavak yelleri dizisi - 34.bölüm özet

34. Bölüm


Efe ikilemde kalıyor

Kanal D’nin başrollerinde; Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç ve Aslı Enver’in oynadıkları sevilen dizisi “Kavak Yelleri” bu akşam da keyif dolu bir bölümle ekrana geliyor. Dizinin bu bölümünde; Efe, sevgilisi ve arkadaşları ile dershane arasında bir seçime sürükleniyor.

Mine’nin, Aslı ve Canan’la ilgili tüm gerçekleri Kamil’e söylemesi konakta şok etkisi yaratır. Ayşe Hanım, torununun bu son ayıbıyla yıkılır. Osman Bey ise, 40 yıllık karısının, torunu ve komşuları için katlandıklarına şaşırır ve yaptığı fedakarlıklara anlam veremez.

Kamil, duyduklarının sarsıcı etkisiyle, karısı, kızları ve sözde damadı dahil, herkesin onu ayakta uyutmasına sinirlenir ve bu yalanlarla ilgisi olan herkesten hesap sormaya başlar. Canan hatasının bilincinde olarak babasının bu ani çıkışına ses çıkarmasa da, Bilal hala Canan’ı koruma derdindedir. Hafize, kocasının tutumunu tahmin ettiğinden, gönülsüzce sessiz kalsa da, olaylara en büyük tepki Aslı’dan gelir. Aslı; Mine’ye yaptıklarının hesabını sormak isterken, ablası ve Murat hakkındaki sözleri kafasını iyice karıştırır.

Konakta tüm bunlar olurken Efe ise, sevgilisi ve arkadaşları ile dershane arasında bir seçime sürüklenir. Bir yandan Su’nun ani çıkışı karşısında şaşıran Efe, diğer yandan okumadan da adam olabileceğini düşünerek tekrar hayallere kapılır. Arkadaşları ve üniversite arasında kaldığı bu ikilemden çıkış yolu aramaktadır fakat, kısa zamanda da kesin bir karar vermelidir.

Metin, iş görüşmesinden duyduğu rahatsızlık ve Tarık’a duyduğu ön yargıyla Gönül’ü iyice sinirlendirmiş ve Tarık yüzünden çiftin arasında bir kez daha gerginlik yaşanmıştır. Diğer tarafta Murat, Urla’ya dönmek konusunda hala kararsızdır. Kamil’in her şeyi öğrenmesi işleri büsbütün karıştırınca Murat geleceğiyle ilgili çıkmaza girer. Bu arada Kamil de Canan’ın geleceğiyle ilgili kararını çoktan vermiştir.

Mine’nin Kerem’le gitgide yakınlaşması, Aslı ve Deniz’in önüne çıkan yeni engeller, Efe’nin ikilemde kalması, Murat’ın kararsızlığı, Canan’ın mutsuzluğu derken üç evde de karışık olan durumlar, beklenmedik gelişmelerle iyice karmaşık bir hal alır.

Etiketler: , ,

kavak yelleri dizisi - 33.bölüm özet

Aslı, Can’ı basket maçına götürüyor, planlar altüst oluyor

Kanal D’nin başrollerinde; Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Dağhan Külegeç ve Aslı Enver’in oynadıkları sevilen dizisi “Kavak Yelleri” bu akşam da keyif dolu bir bölümle ekrana geliyor.

“gerçek yalanlar”

Ne kadar da safmışız
Masallar hep yalanmış
Şu kırmızı başlıklı kız
En az kurt kadar varmış
Rapunzel zamanında
Küt saç daha modaymış
Ve en hain kahramanlar
En masum olanlarmış
Ağustos böceği kaset
Karınca senet yapmış
Yalan söyleyeninse
Burnu hiç uzamazmış
Meğer aslanlar susar
Aynalar konuşmazmış
Güzeller ve düşmanlar
Hiç mi hiç uyumazmış
Kurşun asker silahlı
Polyanna düzenbazmış
Don Kişot’la savaşı
Değirmenler kazanmış

Masallarla büyürsen
Normaldir bu olanlar
Özetleri dinledin
Şimdi gerçek yalanlar

Mine, Kerem’in Aslı’ya olan ilgisinin altında yatan gerçeği öğrenmiştir ve buradan hareketle kendisine yeni bir yol planı çizmeye çalışmaktadır. Efe, Deniz ve Su ise, sahte düğün fotoğrafları operasyonu için bir araya gelmiş, Bilal ve Canan’ı da yanlarına alarak çekimlere başlamışlardır.

Diğer yanda Aslı, bir yandan Can’ın annesi ve babası arasında gitgide daha da zor anlar yaşarken, bir yandan da babasına söyledikleri yalanların artık bir son bulması gerektiğine inanmaktadır.

Bütün bunlar olurken Ayşe, Osman’ın parasını çalan kişinin Mine olmasından şüphelenmekte, Haşmet ise Mine’yi hiçbir delil olmadan suçlamanın işleri daha da kötüye götürmekten başka bir işe yaramayacağını savunmaktadır. Sevgi; Gönül’e Metin’in hiç hoşlanmayacağı bir şekilde iş bulurken, Su da İstanbul’da kalabilmesi için ailesine verdiği sözleri tutması konusunda Efe’nin ensesinde yakın takiptedir.

Sonunda Haşmet, Osman’ın parasını Mine’nin alıp almadığını anlamak için işe el koyar. Mine ise tiyatroya olan ilgisini kullanarak Kerem’e bir sürpriz hazırlar. Ancak, Aslı’nın Can’ı götürdüğü basketbol maçında yaşananlar herkesin planını alt üst eder.

Etiketler: , ,

kavak yelleri dizisi - 32.bölüm özet

Efe, İstanbul’dan ve arkadaşlarından ayrılıyor

“elveda don kişot”

Zordur arkadaş veda…
Bir el sallanır iki yana…
Görüşmek üzere diyenler,
Aldanırlar çoğu defa…
İki damla yaş olur,
Kirpikler ıslanır,
Bir daha göremem diye,
Sarılırken ağlanır…
Zordur arkadaş veda,
İnsanoğlu bağlanır…
Bir hoşçakal derken bile,
Şu yürekler dağlanır…

Büyüdükçe Büyümeye Devam Eden Dizi Kavak Yelleri
Yepyeni Bölümü “elveda don kişot” ile
Bu akşam saat 20:00’da Kanal D’de

Efe’nin gidişiyle Aslı, Deniz, Mine ve Su artık baş başa kalmışlardır. Ancak Mine’nin bu grupla daha fazla takılmaya hiç niyeti yoktur ve Kerem’le ilişkilerini ilerletmek için çalışmalara çoktan başlamıştır.

Mine’nin Kerem’le bu kadar yakından ilgilenmeye başlaması, Kerem’den hiç hoşlanmayan Deniz’i büsbütün çılgına çevirmiştir. Keza Deniz; Mine’nin Kerem’e olan bu ani ilgisinin altında, Mine’nin kendi bağımsız hayatını kurmak yerine, Aslı’yla kendi hayatını derinden sarsacak şeyler peşinde oluşunun yattığını iddia etmektedir.

Fakat Deniz’in bu düşüncesini her fırsatta ısrarla dile getirmesi Aslı’yla aralarını açmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü Aslı; Deniz’in Kerem’den kendisini yok yere kıskandığı yetmiyormuş gibi şimdi de eski sevgilisini Kerem’den kıskandığını düşünmektedir. Su ise adeta herkesin birbirine girmek için Efe’nin gitmesini beklediklerini düşünmekte ve hepsine isyan bayrağını çekerek Efe’nin yokluğuna dayanmaya çalışmaktadır.

Bütün bunlar olurken konakta Kamil’in gelişiyle birlikte yaşanan karmaşa sürmekte, Bilal ve Canan’ın evli ve çocuklu bir çifti oynamaya çalışmaları yürekleri her an ağızlara getirmektedir. Üstelik Murat kızının yanında yabancı bir adamın sürekli babası gibi dolanmasına tahammül edemezken, Bilal yaşadıkları ve yaptıklarıyla Canan’a ile Deva’ya, Canan ile Deva da Bilal’e her geçen gün daha da bağlanmaktadır. Kamil ise her şeyden habersiz kızının mürüvvetini göremediğine yanmakta, diğer yandan da kendisine yeni bir başlangıç yapmak için büyük bir şevkle iş aramaktadır.

Salih, Şükran ve Efe’nin gidişiyle kendileriyle baş başa kalan Metin ve Gönül de ise konu Gönül’ün uzun süredir ara verdiği mesleğine artık geri dönüp dönmemesi gerektiğine gelmiştir. Gönül iş hayatına yeniden dönme yolunda karar aşamasındayken, Aslı yeni işinde Filiz’i ve Can’ı daha da yakından tanımaya başladıkça işinin hiç de kolay olmayacağını daha iyi anlamaya başlar.

Etiketler: , ,

kavak yelleri dizisi - 31.bölüm özet

Kamil geri dönüyor, ortalık karışıyor

Kamil’in beklenmedik gelişi herkeste sevinç, panik ve endişeyi bir arada yaşatan soğuk bir duş etkisi yaratmıştır. Aslı, Deniz, Canan ve Hafize, ne diyeceklerini bilemezken, Bilal’in o telaş içinde kendini bir komşu gibi tanıtarak Murat’ın kucağındaki bebeği sahiplenmesi işleri daha da karıştırır.
Bütün bunlardan habersiz olan Efe ise, artık karşı koymanın bir anlamı olmadığına kendisi de inanmış, anne ve babasının sözünü dinleyerek Urla’ya dönmenin herkes için en doğrusu olacağına karar vermiştir. Su ise Efe’nin Urla’ya dönerek, İstanbul’la ilgili tüm hayallerinin yarım kalmasının suçlusu olarak kendisini görmekte ve sevgilisinin bu ani kararına kahrolmaktadır. Kamil’in gelişi sadece Canan ve bebeği etkilememiş, Aslı ve Deniz de ilişkilerini Kamil’den gizleyip gizlememe konusunda kararsız kalmışlardır. Üstelik Aslı’nın yeni işi ve Deniz’in Kerem’le ilgili endişeleri ikilinin arasındaki ipleri iyice germiş, Mine ise Deniz ve Aslı ilişkisinde Kerem’in ciddi bir tehdit haline geldiğine ilk kez tanık olmuştur. Efe’nin gidiş kararı Mine’nin kendisini büsbütün yalnız hissetmesine yol açmış ve Mine, hem Aslı hem de Deniz’le bağlarını büsbütün koparıp atma noktasına gelmiştir. Arkadaşlarını geride bırakıp gittiğinde herkesin darmadağın olacağını şimdiden görmeye başlayan Efe ise Urla’ya yolculuğundan önce son bir organizasyon daha yapar ve Canan; Kamil’e gayrı meşru bir bebeği olduğunu söyleyene kadar Bilal’in tek başına bakmayacağı apaçık ortada olan Deva’yı, Metin ve Gönül’lere emanet eder. Böylece yeni evli Metin ve Gönül, henüz daha bir bebek için bir araya bile gelememişken kucaklarında ansızın Deva’yı bulurlar.

Etiketler: , ,